Ćufte su same po sebi veoma ukusne, ali su još ukusnije kada su punjene sirom.
Sastojci:
- 600 grama mlevenih
- 50 mililitara ulja
- 1/2 luka
- 1 čen belog luka
- 6 kašika pereca
- 1 jaje
- 2-3 kašike vode
- 1 kašika sitno seckanog peršuna
- 1 kašika mlevene paprike
- so i biber
- čili papričice
- 140 grama sira za fil
- prezla
Priprema:
Beli luk i beli luk malo propržite. U činiju stavite meso i sve ostale sastojke, dodajte proprženi luk i začine, pa sve dobro sjedinite rukom. Ovako pripremljeno meso stavite u frižider na sat-dva, da se ukusi spoje. Sir isecite na malo veće kocke. Izvadite meso iz frižidera i malo ga pravite ručno, pa formirajte loptice. Dobija se oko osam loptica. Na dasku staviti čvršću najlon foliju, na jednu polovinu najlonske folije staviti ćufte, malo pritisnuti rukom, pa pokriti drugom polovinom najlonske folije. Lopticu sada odozgo pritisnuti kuhinjskom daskom, da postane tanja i dobije jedan veći krug, debljine oko pola centimetra. Na jednu polovinu kruga stavite sir, a drugu polovinu kruga prenesite preko sira. Dobro spojite krajeve da sir ne iscuri tokom prženja. Oformljene punjene ćufte uvaljajte u prezle i pržite sa obe strane, na umerenoj temperaturi, dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!
Genijalan trik je kako možete brže da dobijete kockice leda u zamrzivaču
Preuzmite android aplikaciju.