Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Prženi kiseli krastavci punjeni sirom

Amerikanci veruju da su prženi kiseli krastavci savršena užina za pivo. Dobro pripremljeni prženi krastavci imaju savršen balans slanog, slatkog i kiselog ukusa, ali su i hrskavi.
Foto: Pixabay/1513015
Sastojci:
  • 115 grama sirnog namaza
  • 115 grama rendanog čedar sira
  • 12 kiselih krastavaca
  • 12 kora za prolećne rolnice
  • 1 ljuta paprika
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika belog luka u prahu
  • 1 kašika seckanog svežeg vlasca
  • 1 kašika seckanog svežeg kopra
  • so i biber po želji
  • biljno ulje za prženje
Priprema:

Isecite kisele krastavce na pola (po dužini). Malom kašikom izdubite sredinu kiselog krastavca i ostavite sa strane. U činiji pomešajte sirni namaz (sobne temperature), rendani čedar, seckanu ljutu papričicu, med, vlasac, kopar, beli luk u prahu, so i biber. Dobijenom smesom napunite polovine kiselih krastavaca. Za svaki krastavac trebaće vam otprilike jedna kašika fila. Kombinujte punjene polovine u jedan ceo krastavac i umotajte ga u jednu koru kao mini burito. Krajeve testa poprskajte sa malo vode kako bi se lakše slepili. U dubokoj šerpi zagrejte biljno ulje i pržite pripremljene pohovane krastavce oko jedan minut sa svake strane, odnosno dok ne postanu hrskavi i zlatno braon boje. Stavite na upijajući papir i poslužite toplo sa sosom po želji.

Prijatno!

Pića koja stimulišu varenje

Preuzmite android aplikaciju.