Amerikanci veruju da su prženi kiseli krastavci savršena užina za pivo. Dobro pripremljeni prženi krastavci imaju savršen balans slanog, slatkog i kiselog ukusa, ali su i hrskavi.
Sastojci:
- 115 grama sirnog namaza
- 115 grama rendanog čedar sira
- 12 kiselih krastavaca
- 12 kora za prolećne rolnice
- 1 ljuta paprika
- 1 kašika meda
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika seckanog svežeg vlasca
- 1 kašika seckanog svežeg kopra
- so i biber po želji
- biljno ulje za prženje
Priprema:
Isecite kisele krastavce na pola (po dužini). Malom kašikom izdubite sredinu kiselog krastavca i ostavite sa strane. U činiji pomešajte sirni namaz (sobne temperature), rendani čedar, seckanu ljutu papričicu, med, vlasac, kopar, beli luk u prahu, so i biber. Dobijenom smesom napunite polovine kiselih krastavaca. Za svaki krastavac trebaće vam otprilike jedna kašika fila. Kombinujte punjene polovine u jedan ceo krastavac i umotajte ga u jednu koru kao mini burito. Krajeve testa poprskajte sa malo vode kako bi se lakše slepili. U dubokoj šerpi zagrejte biljno ulje i pržite pripremljene pohovane krastavce oko jedan minut sa svake strane, odnosno dok ne postanu hrskavi i zlatno braon boje. Stavite na upijajući papir i poslužite toplo sa sosom po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.