Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пржени кисели краставци пуњени сиром

Американци верују да су пржени кисели краставци савршена ужина за пиво. Добро припремљени пржени краставци имају савршен баланс сланог, слатког и киселог укуса, али су и хрскави.
Фото: Pixabay/1513015
Састојци:
  • 115 грама сирног намаза
  • 115 грама ренданог чедар сира
  • 12 киселих краставаца
  • 12 кора за пролећне ролнице
  • 1 љута паприка
  • 1 кашика меда
  • 1 кашика белог лука у праху
  • 1 кашика сецканог свежег власца
  • 1 кашика сецканог свежег копра
  • со и бибер по жељи
  • биљно уље за пржење
Припрема:

Исеците киселе краставце на пола (по дужини). Малом кашиком издубите средину киселог краставца и оставите са стране. У чинији помешајте сирни намаз (собне температуре), рендани чедар, сецкану љуту папричицу, мед, власац, копар, бели лук у праху, со и бибер. Добијеном смесом напуните половине киселих краставаца. За сваки краставац требаће вам отприлике једна кашика фила. Комбинујте пуњене половине у један цео краставац и умотајте га у једну кору као мини бурито. Крајеве теста попрскајте са мало воде како би се лакше слепили. У дубокој шерпи загрејте биљно уље и пржите припремљене поховане краставце око један минут са сваке стране, односно док не постану хрскави и златно браон боје. Ставите на упијајући папир и послужите топло са сосом по жељи.

Пријатно!

Pića koja stimulišu varenje

Преузмите андроид апликацију.