Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Просо са сланином

Просо је житарица коју слободно можемо назвати суперхраном – како због витамина и минерала којима обилује, тако и због тога што можете да спремате слатка и слана јела. Лако је сварљива, не садржи глутен.
Фото: Pixabay/_Em____

Просо садржи доста магнезијума, па је препоручљиво да га једу особе које пате од депресије. Ова житарица појачава тонус мишића и отклања умор. Укус проса је врло благ и пријатан, добро се може искомбиновати са слатким и сланим јелима. Можете га користити и као прилог јелима , у супи уместо тестенине, са јабукама и циметом, одличан је и као доручак и ручак. Пошто се конзумирање житарица препоручује ујутру , наш предлог је просо са сланином за доручак.

Састојци:
  • 200 грама проса
  • 100 грама сланине
  • 2 кришке фета сира
  • 1 цревена паприка
  • оригано
  • со и бибер
Припрема:

Обарите просо и процедите га. На мало уља испржите сланину па додајте црвену паприку исецкану на ситне коцкице и просо и све заједно пржите још 5 минута. Додајте сир, со, бибер и оригано.

 

Пријатно!

 

Преузмите андроид апликацију.