Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Praznični hleb od bundeve

Aromatični hleb od bundeve uveličaće vašu prazničnu trpezu, učiniti je fantastičnom i ispuniti vaš dom divnim mirisom cimeta i bundeve.
Foto: Pixabay/franloomis
Sastojci:
  • 2 šolje brašna
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica mlevenog karanfilića
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
  • ¾ šolje neslanog putera
  • 2 šolje braon šećera
  • 2 jajeta
  • 500 grama pirea od bundeve
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za veknu hleba obilno namažite puterom i pospite brašnom. Pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, karanfilić, cimet, muškatni oraščić i sve odložite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter i šećer, pa uz stalno mućenje dodajte jaja, jedno po jedno, Mutite dok se ne dobije ujednačena smesa. Dodajte pire od bundeve i nastavite mućenje. Polagano dodajte mešavinu sa brašnom i mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu sipajte u kalup za hleb i pecite oko sat vremena ili dok testo ne porumeni. Sačekajte 10-tak minuta da se vekna prohladi, pa kalup sa veknom okrenite naopako, pažljivo izvadite hleb i sačekajte da se ohladi. Hleb isecite na kriške i poslužite sa krem sirom ili puterom.

Prijatno!

Kako da i pored bebe u kući imate savršenu jelku? Ovo su načini da doskočite “radoznalim prstićima”

Preuzmite android aplikaciju.