Aromatični hleb od bundeve uveličaće vašu prazničnu trpezu, učiniti je fantastičnom i ispuniti vaš dom divnim mirisom cimeta i bundeve.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- ½ kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica mlevenog karanfilića
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- ¾ šolje neslanog putera
- 2 šolje braon šećera
- 2 jajeta
- 500 grama pirea od bundeve
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup za veknu hleba obilno namažite puterom i pospite brašnom. Pomešajte brašno, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, karanfilić, cimet, muškatni oraščić i sve odložite sa strane. U posebnoj posudi umutite puter i šećer, pa uz stalno mućenje dodajte jaja, jedno po jedno, Mutite dok se ne dobije ujednačena smesa. Dodajte pire od bundeve i nastavite mućenje. Polagano dodajte mešavinu sa brašnom i mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu sipajte u kalup za hleb i pecite oko sat vremena ili dok testo ne porumeni. Sačekajte 10-tak minuta da se vekna prohladi, pa kalup sa veknom okrenite naopako, pažljivo izvadite hleb i sačekajte da se ohladi. Hleb isecite na kriške i poslužite sa krem sirom ili puterom.
Prijatno!
Kako da i pored bebe u kući imate savršenu jelku? Ovo su načini da doskočite “radoznalim prstićima”
Preuzmite android aplikaciju.