У овим хладним данима ништа не може обрадовати наш стомак више од укусног оброка за који знамо да ће нам загрејати тело. У том случају потажи су увек прави избор. Један од омиљених свима је потаж од спанаћа, будући да је ово поврће изузетно укусно, али и богато бројним анитоксидансима, који чувају ћелије од оштећења слободних радикала.
Састојци:
- 500 грама спанаћа
- 1 лук
- 2 шаргарепе
- 2 кромпира
- 1 тиквица
- мало першуна
- по укусу соли и бибера
- 1 кашичица оригана, босиљка
- 1 децилитар млека или павлаке за кување
- по жељи бели лук у праху
Припрема:
Тиквицу, кромпир, лук и шаргарепу очистити па исећи на ситније комаде. Першун опрати па све налити водом и ставити да се кува. Додати со и зачине по мало па на крају можемо још додавати. Кувати око пола сата док поврће баш не омекша За то време опрати и очистити спанаћ. Пред сам крај додати спанаћ он је брзо готов кувати неких 5-10 минута још. Воду у којој је кувано поврће просути скоро сву, оставити само мало на дну. Можете оставити једну шољу ако кад изблендирате буде баш густо. Поврће штапним миксером изблендирати па додати по укусу шта желите од напоменутог до жељене густине. Додајте павлаку за кување и вратите на ринглу још пет минута. Можете додати и мало маслиновог уља ако волите. Потаж је кремаст и укусан, а пре свега здрав.
Пријатно!
Zašto treba da uvrstimo semenke bundeve u svakodnevnu ishranu?
Преузмите андроид апликацију.