Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Potaž od pečenog povrća

Veoma ukusna i zdrava krem supa od sezonskog povrća.
Foto: Pixabay/mp1746
Sastojci:
  •  600 grama bundeve
  • 200 grama čeri paradajza 
  • 1 slatki krompir
  • 2 šargarepe
  • 1 crvena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 koren peršuna
  • maslinovo ulje 
  • 1 kašika suvog biljnog začina 
  • so
  • biber
  • čili u prahu
  • list peršuna 
  • supa od povrća ili piletine 
  • krema za kuvanje
Priprema:

Ogulite bundevu, batat, šargarepu i koren peršuna i isecite na otprilike jednake komade. Luk isecite na polovine ili četvrtine i dodajte očišćeni beli luk, čeri paradajz i narezane paprike. Sve obilno prelijte maslinovim uljem i začinite čilijem, solju i biberom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno povrće prebacite u činiju, dodajte listove peršuna i začine za suvo bilje, pa miksajte štapnim mikserom uz dodavanje povrća ili pileće supe dok ne dobijete željenu konzistenciju. Kratko prokuvajte i dodajte pavlaku za kuvanje po želji.

Prijatno!

Recept dana: Liker od smokve

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake