Veoma ukusna i zdrava krem supa od sezonskog povrća.
Sastojci:
- 600 grama bundeve
- 200 grama čeri paradajza
- 1 slatki krompir
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 čen belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 1 koren peršuna
- maslinovo ulje
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- biber
- čili u prahu
- list peršuna
- supa od povrća ili piletine
- krema za kuvanje
Priprema:
Ogulite bundevu, batat, šargarepu i koren peršuna i isecite na otprilike jednake komade. Luk isecite na polovine ili četvrtine i dodajte očišćeni beli luk, čeri paradajz i narezane paprike. Sve obilno prelijte maslinovim uljem i začinite čilijem, solju i biberom. Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Pečeno povrće prebacite u činiju, dodajte listove peršuna i začine za suvo bilje, pa miksajte štapnim mikserom uz dodavanje povrća ili pileće supe dok ne dobijete željenu konzistenciju. Kratko prokuvajte i dodajte pavlaku za kuvanje po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.