Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Потаж од броколија са пилетином

Многи људи не воле поврће попут броколија. Међутим, љубитељи ових намирница тврде да их само нису пробали припремљене на прави начин. Потаж од броколија је једноставан, а хранљив оброк за који вам није потребно специјално кулинарско умеће.
Фото: Pixabay/silviarita
Састојци:
  • 400 грама броколија
  • 200 грама пилећег белог меса
  • 2 кромпира
  • 1 шаргарепа
  • 1 главица лука
  • 1 кашика уља
  • со
  • бибер
Припрема:

На уљу пропржите ситно насецкан лук, па додајте шаргарепу сечену на танке колутове, налијте водом да огрезне. Динстајте док шаргарепа не омекне, па додајте пилетину сечену на коцкице. Динстајте још десетак минута, уз повремено мешање. Након тога додајте броколи и кромпир, све налијте водом и кувајте 20 минута на умереној ватри. Када је поврће потпуно скувано, све лагано пребаците самељите штапним миксером да добијете глатку кашу. Уколико је превише густа додајте још мало воде. Вратите у шерпу и кувајте још мало док не проври. Пре сервирања по жељи додајте мало неутралне павлаке или маслиновог уља.

Пријатно!

Naučna istraživanja su došla do odgovora na pitanje zašto deca ne vole brokoli

Преузмите андроид апликацију.