Mekana kao oblak, uz dodatak vašeg omiljenog voća ili džema, stara biskvit torta i sve njene varijacije su najbolje rešenje kada nam se ne da previše eksperimentisati u kuhinji.
Sastojci:
- 400 mililitara vode
- 12 kašika šećera
- 18 kašika brašna
- 10 gramapraška za pecivo
- 300 grama višanja
- 4 pune kašike džema po želji
- seckani orasi
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U veću posudu sipajte vodu, brašno, šećer i prašak za pecivo i sve dobro izmešajte, pa u smesu dodajte džem i ponovo promešajte. Na kraju dodati višnje i lagano ručno promešati. Ostavite smesu da odstoji dok se rerna ne zagreje. Kalup obložiti papirom za pečenje i sipati smesu. Po želji posuti orasima. Stavite tortu u rernu i smanjite temperaturu na 180 stepeni. Peći 55 minuta i ohlađeno posuti šećerom u prahu.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.