Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Посна сарма

Сарма је сарма. Не мора да буде мрсна да би била укусна.
Фото: Pixabay/ chengzhu
Састојци: 
  • 15 кашичица пиринча
  • 15 кашичица сојиних пахуљица
  • 3 пуне кашике млевених ораха
  • 1 мала главица црног лука
  • 1 празилук
  • 2 везе белог лука
  • 1 мала шаргарепа
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 1 кашичица куркуме
  • со
  • бибер
  • коријандер
  • ловоров лист
  • 3-4 кашике уља
  • 2 кашике тамари или соја сосa
  • 15 листова киселог купуса
Припрема:

Прелијте сојине љуспице водом и оставите да одстоје. Оперите пиринач и сипајте мало воде. Празилук и црни лук ситно исецкати и пропржити на млаком уљу. Када је црни лук скоро готов, додајте рендану шаргарепу, затим алеву паприку и куркуму. Пржите врло кратко, водећи рачуна да паприка не загори. Додати бели лук, пиринач, оцеђене сојине љуспице, зачине и оставити на нижој температури да се крчка док се вода из пиринча не упије. На лист купуса ставите две кашичице фила и увијте сарму. Кувајте око сат и по, тачније док купус не омекша. Ако кувате у експрес лонцу, довољно је око 30 минута од тренутка кључања. Ако не користите сојине љуспице, можете их заменити млевеним орасима. Уместо једне кашичице сојиних пахуљица, ставите једну кашику млевених ораха. 

Пријатно!

 

Dve stvari „ubijaju“ holesterol: Možete smanjiti rizik od bolesti srca – tajna je u ishrani

Преузмите андроид апликацију.