Jednostavni sastojci čine najbolje kombinacije ukusa, a kombinacija hrskavog testa i kremastog fila malo koga može ostaviti ravnodušnim. Jedan takav recept je i onaj za francusku pitu sa sirom, šunkom i kajmakom, koja se brzo i lako pravi i oduševiće i mlađe i starije ukućane.
Sastojci za testo:
- 150 grama oštrog brašna
- 100 grama glatkog brašna
- 150 grama putera
- pet kašika vode
- kašika soli
Za punjenje:
- 200 grama šunke
- 500 mililitara pavlake za kuvanje
- 150 grama rendanog sira
- 3 jaja
- so
- biber
Priprema:
Pomešajte oštro i glatko brašno, dodajte so i puter isečen na kockice i malo vode. Kratko zamesite kratko testo, umotajte ga u providnu foliju i stavite u frižider na pola sata. Okrugli kalup premažite puterom i utisnite testo. Šunku iseći na kockice. Pomešajte jaja, pavlaku, rendani sir i začinite po želji. Na testo stavite kocke šunke i prelijte mešavinom jaja, kajmaka i sira. Lagano lupite kalup o sto da poravnate smešu. Pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Poslužite toplo ili hladno.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.