Lagana pita puna povrća, vitamina i hranjivih namirnica.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/09/spanakopita-g05ac2c886_640-620x413.jpg)
Sastojci:
- tri šargarepe
- jedan celer
- dve tikvice
- jedan luk
- tri čena belog luka
- tri jaja
- kašika peršuna
- 100 grama brašna
- oko 10 grama polutvrdog sira
- maslinovo ulje
- so, biber i začini po izboru
Priprema:
Povrće očistiti, šargarepu i celer narendati ili iseći na sitne kockice. Crni i beli luk sitno iseckati. Na luk stavite luk i beli luk i pržite oko dva minuta, pa dodajte šargarepu i celer. Držite na vatri uz mešanje oko 10 minuta. U činiji pored pomešajte cela jaja i sve ostale navedene sastojke. Sir isecite na kockice ili izrendajte. Dodajte začine po želji. Povrće sklonite sa ringle i ostavite da odstoji oko pet minuta, pa brzo dodajte prethodno umućena jaja sa začinima i ostalim sastojcima. Sve dobro izmešati. Smesu sipajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno pripremili tako što ste stavili papir za pečenje. Stavite u rernu oko 15 minuta na 180 stepeni. Po želji pospite odozgo sirom pred kraj pečenja. Ostavite da se ohladi, a zatim isecite na kriške. Ovaj brzi recept možete poslužiti sa kiselim mlekom ili jogurtom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.