Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pirinač sa povrćem i parmezanom

Jednostavno jelo iz rerne.
Foto: Pixabay/Jungyeon
Sastojci:
  •  150 grama pirinča 
  • 300 grama povrća po izboru (šargarepa, grašak, kukuruz šećerac, brokoli…) 
  • 1 mali luk 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 kašičica soli
  • biber
  • 1 kašičica kurkume 
  • 250 mililitra supe od povrća 
  • parmezan
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Propržite seckani luk i pred kraj dodajte beli luk. Sklonite sa šporeta i prebacite u posudu za pečenje u koju ste sipali malo ulja. Zatim dodajte opran pirinač, pa kombinaciju povrća koju ste odabrali. Sve prelijte supom od povrća, dodajte kurkumu, posolite i pobiberite po ukusu. Peći u zagrejanoj rerni dok ne upije svu tečnost i bude gotovo. Poslužite toplo posuto parmezanom.

Prijatno!

Šta je bolje: beli pirinač ili smeđi pirinač?

Preuzmite android aplikaciju.