Odabrali smo za vas piletinu sa slaninom. Jelo je zasitno, jednostavno ga je pripremiti, potrebno je samo nekoliko osnovnih sastojaka i vrlo je ukusno, začini se mogu menjati, zavisno od ličnog ukusa i dostupnosti.
Sastojci:
- pileći fileti
- deblje sečena slanina
- krem sir
- so, biber
- mocarela
- luk u granulama
- kapar
- sitno seckani peršun
Priprema:
U tiganju propržite slaninu. Pileća prsa posolite i pobiberite pa ih pridružite slanini, ne dodajući drugu masnoću. Prsa pecite oko sedam minuta sa svake strane. Na gornju, ispečenu stranu namažite krem sir, pospite svežim začinskim biljem i lukom u granulama i dodajte iskidane komadiće mocarele. Pokrijte tiganj poklopcem kako bi se sir bolje rastopio. Jelo je gotovo posle pet minuta. Poslužite tako što ćete piletinu uviti u slaninu, ili je samo prekriti grubo isečenim komadima. Ovo jelo se odlično slaže sa sezonskom salatom, pireom od krompira, karfiola. Ili od bilo kog drugog povrća koje imate u frižideru.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.