Piletina i pirinač u ovom receptu pretvaraju se u kombinaciju zdravlja i gurmanskog užitka. Piletina, bogata visokokvalitetnim proteinima i esencijalnim aminokiselinama, podržava regeneraciju mišića i jača imuni sistem.

Sastojci:
- 800 g pilećih bataka
- 400 g pirinča
- 1 crveni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika mešavine začina
- 1 kašika putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- 2 kašike paradajz pirea
Priprema:
Na ulju i puteru izdinstati seckani crveni i beli luk.
Dodajte paradajz pire i mlevenu crvenu papriku i pirinač da prodinstate sa povrćem.
Zatim začinite solju i biberom i dinstajte oko 10 minuta.
U dubokoj posudi skuvajte piletinu sa mešavinom začina ili povrćem.
U posudu otpornu na rernu sipajte maslinovo ulje, dodajte pareni pirinač sa povrćem, kuvane batke i sipajte pileći temeljac.
Sve pecite u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.