Piletina „oženi me“ postaje sve popularnija na društvenim mrežama.
Sastojci:
- tri velika komada pilećih prsa ili šest pilećih fileta prethodno osušenih kuhinjskom krpom
- malo soli i crnog bibera
- 30 grama brašna
- 45 mililitara maslinovog ulja
- 40 grama neslanog putera
- tri čena belog luka
- kašika paradajz sosa
- 1/2 kašičice sušenog origana
- malo crvene paprike (opciono)
- 240 mililitara pilećeg bujona
- 120-180 mililitara pavlake
- 40 grama parmezana
- 70 grama sušenog paradajza
- malo bosiljka
Priprema:
Ako koristite pileća prsa, počnite od najdebljeg kraja i isecite svaki komad pilećih prsa horizontalno na pola, tako da na kraju dobijete ukupno šest komada. Dobro ih posolite i pobiberite sa obe strane. U tanjir stavite brašno i u njega uvaljajte svaki komad fila. Zatim ih poređajte na veliki tanjir. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Kada je vruće, smanjite vatru i dodajte puter. Pržite meso sa jedne i druge strane dok ne porumeni (oko pet minuta). Dodajte ulje po potrebi. Meso poređajte na tanjir. Smanjite vatru, dodajte beli luk i dinstajte oko dva minuta. Dodajte paradajz sos i dinstajte dva minuta uz mešanje. Po želji dodajte crvenu papriku i origano. Pojačajte vatru na srednju i dodajte temeljac. Ostavite da se kuva oko pet minuta, odnosno dok se tečnost ne smanji na pola. Dodajte pavlaku i lagano mešajte dok se sos ne zgusne, oko tri minuta. Umešajte parmezan i sušeni paradajz. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte oko četiri minuta. Uklonite sa vatre i poslužite sa bosiljkom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.