Početna > Uncategorized
Uncategorized Život i stil

Recept dana: Piletina „oženi me“

Piletina „oženi me“ postaje sve popularnija na društvenim mrežama.
Foto: Pixabay/congerdesign
Sastojci:
  • tri velika komada pilećih prsa ili šest pilećih fileta prethodno osušenih kuhinjskom krpom
  • malo soli i crnog bibera
  • 30 grama brašna
  • 45 mililitara maslinovog ulja
  • 40 grama neslanog putera
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz sosa
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • malo crvene paprike (opciono)
  • 240 mililitara pilećeg bujona
  • 120-180 mililitara pavlake
  • 40 grama parmezana
  • 70 grama sušenog paradajza
  • malo bosiljka
Priprema:

Ako koristite pileća prsa, počnite od najdebljeg kraja i isecite svaki komad pilećih prsa horizontalno na pola, tako da na kraju dobijete ukupno šest komada. Dobro ih posolite i pobiberite sa obe strane. U tanjir stavite brašno i u njega uvaljajte svaki komad fila. Zatim ih poređajte na veliki tanjir. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Kada je vruće, smanjite vatru i dodajte puter. Pržite meso sa jedne i druge strane dok ne porumeni (oko pet minuta). Dodajte ulje po potrebi. Meso poređajte na tanjir. Smanjite vatru, dodajte beli luk i dinstajte oko dva minuta. Dodajte paradajz sos i dinstajte dva minuta uz mešanje. Po želji dodajte crvenu papriku i origano. Pojačajte vatru na srednju i dodajte temeljac. Ostavite da se kuva oko pet minuta, odnosno dok se tečnost ne smanji na pola. Dodajte pavlaku i lagano mešajte dok se sos ne zgusne, oko tri minuta. Umešajte parmezan i sušeni paradajz. Vratite piletinu u tiganj i kuvajte oko četiri minuta. Uklonite sa vatre i poslužite sa bosiljkom.

Prijatno!

Jedan vitamin će vam pomoći da povećate fizičke performanse

Preuzmite android aplikaciju.