Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Пилећи ражњићи са сусамом

Спремљено на овај начин бело месо је сочно и веома укусно.
Фото: Pixabay/ExplorerBob
Састојци:
  • 800 грама белог пилећег меса без коске
  • 2 кашике сусама
Маринада:
  • 100 милилитара јогурта
  • 1,5 кашичица соли
  • 1/2 кашичице млевеног бибера
  • 1/2 кашичице оригана
  • 1/2 кашичице сувог босиљка
  • 1 кашика свеже исцеђеног сока од лимуна
  • 2 кашике димљене алеве паприке
  • 2 кашике маслиновог уља
Остало:
  • 8 дрвених штапића за ражњиће
  • уље
Припрема:

Пилеће месо исећи по дужини, па га затим исећи на коцкице жељене величине. Све састојке за маринаду ставити у одговарајућу посуду и добро их сјединити кашиком. У маринаду убацити исечено пилеће месо, промешати кашиком да свако парче меса буде обавијено са маринадом, поклопити и оставити у фрижидер најмање три сата (идеално би било да се остави преко ноћи). Дрвене штапиће потопити у воду и оставити сат времена у води, да се месо, приликом пржења, не би залепило за њих.
Извадити месо из фрижидера и формирати ражњиће. Сваки ражњић благо руком притиснути да добијете што равнију површину. Грил тигањ премазати са уљем и ставити на јаку ватру да се добро угреје. На загрејани тигањ спустити четири ражњића. Пржити их уз чешће окретање. Када месо добије лепу боју смањити на 6 и пржити их још 2-3 минута. Тада, при сваком окретању силиконском четкицом премазати ражњиће уљем. На крају окренути ражњиће да се испрже и са бочних страна. Исти поступак поновити и са истала четири ражњића.

Ражњиће послужити са прилогом по жељи и поспите сусамом.

Пријатно!

Basmati ili jasmin pirinač? Koji je bolji?

Преузмите андроид апликацију.