Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pilav sa povrćem

Pilav se često priprema sa raznim vrstama povrća, što doprinosi većoj raznovrsnosti hranljivih materija u obroku.
Foto: Pixabay/KavindaF
Sastojci:
  • 2 šolje pirinča dugog zrna
  • 4 šolje supe ili vode
  • 2 kašike putera ili ulja
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 1 crvena paprika sitno iseckana
  • 1/2 šolje graška 
  • 1/2 šolje kukuruza
  • so
  • biber
  • 1/2 kašičice kima (opciono)
Priprema:

Prvo dobro isperite pirinač pod tekućom hladnom vodom dok voda ne postane bistra. Ocedite pirinač i ostavite sa strane. Zagrejte puter ili ulje u šerpi ili dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Dodajte seckani luk i beli luk i pržite ih dok ne omekšaju i postanu staklasti. U šerpu dodajte šargarepu i biber i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju. Zatim u šerpu dodajte pirinač i pomešajte sve sastojke tako da pirinač bude obogaćen aromama luka i povrća. Pirinač prelijte supom ili vodom. Dodajte grašak i kukuruz. Po želji posolite ili pobiberite. Smanjite temperaturu na minimum, poklopite šerpu i skuvajte pilav. Ovo će obično trajati oko 15 do 20 minuta, ali vreme kuvanja može da varira u zavisnosti od vrste pirinča. Proverite uputstva na pakovanju pirinča. Kada je pilav gotov, skinite ga sa šporeta i ostavite poklopljeno nekoliko minuta. Topli pilav poslužite kao glavno jelo ili kao prilog uz meso, ribu ili povrće. Ovaj pilav je ukusno i lagano jelo koje možete prilagoditi dodavanjem raznog povrća po vašem izboru.

Prijatno!

Ovo je prva stvar koju treba da uradite kada se probudite!

Preuzmite android aplikaciju.