Ako niste baš neki kulinarski mag, donosimo vam jednostavno rešenje da jedete domaću picu, a ne da je mesite.
Sastojci:
- 1 hleb
- 150 mililitra mleka
- 150 mililitara kisele vode
- 4 kašike kečapa
- 200 grama suvog mesa
- 1/2 crvene paprike
- 200 grama sira
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica suvog začina
- 10 maslina bez koštica
Priprema:
Hleb isecite na kriške debljine prsta. Mleko pomešajte sa kiselom vodom, pa polovinu ove smese sipajte u nauljen pleh i poređajte kriške hleba. Pospite ostatkom mleka i vode, pa ostavite da odstoji nekoliko minuta dok hleb malo ne omekša. Pomešajte kečap sa origanom i suvim začinima, pa ga namažite na hleb. Pomešati seckano suvo meso, biber iseckanu na kockice i masline i preliti preko hleba. Na vrh stavite rendani sir. Pecite na 180 stepeni dok se sir ne rastopi i ne porumeni.
Preuzmite android aplikaciju.