Време је за пицу, али не у италијанском стилу, са танким крцкавим тестом и умереним и складно укомбинованим поврћем од горе, већ за пицу типичну за америчку кухињу. Претеривање у сваком смислу: много теста, много фила, али морамо признати и да је много укусна.
Састојци:
- 3 шоље свенаменског брашна
- 1/2 шоље кукурзног брашна
- 1 кашикица соли
- на врх кашикице шећера
- 1 кесица сувог квасца
- 1 1/4 шоље млаке воде
- 2 кашике путера
- 4 кашике маслиновог уља
- парадајз (1 конзерва пелата или 2 свежа парадајза)
- 200 грама сира
- 200 грама прашке шунке
- со, бибер и оригано
Припрема:
У посуди за мешење, измешајте пшенично, кукурузно брашно, шећер и суви квасац. Додајте воду, со, уље и путер и умесите глатко тесто. Умешено тесто оставите да одмори неких 30 минута. Када тесто нарасте и удвостручи запемину, мало га премесите, развуците га оклагијом и пребаците у одговарајући калуп за торту или шерпу коју сте премазали маслиновим уљем. Преко теста нарендајте сир, преко сира шунку, сос од парадајза и свежи парадајз. Све посолите побиберите и поспите исецканим свежим или сувим ориганом или босиљком. Пеците у рерни загрејаној на 250 степени око 20 минута. Испечену пицу, оставите мало да се прохлади пре сечења како би се фил мало прохладио и да не би превише исцурио.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.