Kada ćete napraviti picu ako ne na Međunarodni dan pice.
Sastojci za testo:
- 1 kilogram rosejanog mekog brašna tip 400
- 3 supene kašike maslinovog ulja
- 1 paketić svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 20 grama soli
- 600 mililitara mlake vode
Sastojci za sos:
- konzerva pelata
- 2 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli
- svež bosiljak
Sastojci za nadev:
- 50 grama mocarela sira
- 80 grama kačkavalja
- 40 grama pečuraka
- 25 grama kulena
- 50 grama šunke
- 2 masline
Priprema:
U posudu sa mlakom vodom dodajte šećer, prstohvat brašna, izmrvite kvasac pa promešajte i pustite oko 30 minuta da nadođe. U brašno sipajte so, nadošli kvasac i ulje. Sve izmešajte varjačom uz lagano dodavanje vode i pustite smesu da odstoji 5 minuta. Posle toga nastavite da ga mesite uz dodavanje vode ako je potrebno. Testo mesite bar 15 minuta na pobrašnjenoj radnoj površini dok ne postane glatko i mekano, pa ga ostavite da odstoji oko 30 minuta. Zatim ga ponovo premesite i formirajte loptice željene veličine. Preko vekni prebacite vlažnu pamučnu krpu i ostavite oko 20 minuta da nadođu. Rukama formirajte picu i filujte po želji. Krucijalna stvar je temperatura pećnice, što je viša to je bolje. Minimalna temperatura da ne dobijete „pica hleb“ je da rerna bude zagrejana na 250 stepeni. Ukoliko imate jaču rernu još bolje. Pecite desetak minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.