Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Печурке пуњене пиринчем

И док се питамо да ли су ове пуњене печурке главно вегетаријаско јело или укусно предјело, оне су се већ појеле.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 600 грама крупних печурака
  • 50 грама пиринча
  • 50 грама празилука
  • 2 шаргарепе
  • по потреби со
  • бибер
  • бели лук
  • уље
  • кашика оригана
Припрема:

Пиринач обарите у мало посољеној води. Печуркама извадите дршкице, тако да остану издубљени клобуци које ћете напунити. На уљу продинстајте насецкан празилук, сецкану на коцкице шаргарепу, насецкане дршке од печурки и кад шаргарепа омекша додајте пиринач. Посолите и побиберите по укусу, додајате оригано и чен белог лука. Припремљеним надевом напуните клобуке и ређајте у науљену тепсију. Пеците на 180 степени око 20 минута да печурке омекшају.

Пријатно!

Kako da od jednog jajeta napravite omlet za četiri osobe: Iskusne domaćice koriste ovaj trik

Преузмите андроид апликацију.