Ако су вам досадиле класичне пуњене паприке, пробајте рог паприке пуњене месом или мешавину ренданог кромпира и лука са омиљеним зачинима.
Састојци:
- 6 паприка
- 1 главица црног лука
- 1 децилитар воде
- 400 грама млевеног меса
- 250 грама сира (гауда, трапист)
- 1 кашичица млевене паприке
- 1 прстохват мушкатног орашчића
- 1 кашичица белог лука у праху
Припрема:
Црни лук исецкати што ситније, ставити у тигањ на загрејано уље, посолити и пржити док не постане стакласт. Затим у тигањ додајте 400 грама млевеног меса, додајте зачине и пржите око 15 минута, па оставите да се охлади док чистите паприке. Паприке исеците по дужини и остружите семенке. Науљите посуду за печење. Посолите паприке споља и изнутра и напуните их смесом. Ставите их у плех и пеците око 20 минута на 250 степени Целзијуса. Извадите их из рерне и у посуду сипајте око 1 дл воде, поспите паприке ренданим сиром и пеците на 220 степени Целзијуса око 20 минута. Послужите уз омиљену салату и по жељи пире кромпир или печени кромпир.
Пријатно!
Paprike, crvene, zelene ili žute? Bez obzira na boju veoma su zdrave!
Преузмите андроид апликацију.