Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Паста у сосу од цвекле

Ако волите тестенину, онда ће вам се и паста у сосу од цвекле и фета сира одмах допасти.
Фото: Pixabay/RitaE
Састојци:
  • 300 грама цвекле
  • 5 ченова белог лука
  • 1/2 кашичице оригана
  • 200 грама фета сира
  • 250 грама шпагета
  • 1 гранчица сушеног тимијана
Припрема:

Цвеклу ољуштите, па ставите у тепсију и додајте очишћене целе ченове бело лука (3 комада). Сипајте мало маслиновог уља, па покријте алу фолијом. Пеците у рерни на 180 степени око 30 минута. Ставите у блендер и цвеклу и бели лук, па додајте оригано и прстохвати бибер. Ставите фету, па добро изблендирајте да добијете глатку смесу. Затим сипајте чашу воде и још једном изблендирајте. Ставите шпагете да се кувају. У тигањ сипајте маслиново уље, па додајте очишћене целе ченове белог лука (2 комада) и гранчицу тимијана. Кратко пропржите, па додајте у тигањ једну кутлачу вреле воде у којој су се кувале шпагете. Извадите бели лук и тимијан, па додајте процеђене шпагете. Затим сипајте сос од цвекле и фета сира. Промешајте да се све сједини и служите.

Пријатно!

Ovu ribu treba da jedete češće

Преузмите андроид апликацију.