Ако волите тестенину, онда ће вам се и паста у сосу од цвекле и фета сира одмах допасти.
Састојци:
- 300 грама цвекле
- 5 ченова белог лука
- 1/2 кашичице оригана
- 200 грама фета сира
- 250 грама шпагета
- 1 гранчица сушеног тимијана
Припрема:
Цвеклу ољуштите, па ставите у тепсију и додајте очишћене целе ченове бело лука (3 комада). Сипајте мало маслиновог уља, па покријте алу фолијом. Пеците у рерни на 180 степени око 30 минута. Ставите у блендер и цвеклу и бели лук, па додајте оригано и прстохвати бибер. Ставите фету, па добро изблендирајте да добијете глатку смесу. Затим сипајте чашу воде и још једном изблендирајте. Ставите шпагете да се кувају. У тигањ сипајте маслиново уље, па додајте очишћене целе ченове белог лука (2 комада) и гранчицу тимијана. Кратко пропржите, па додајте у тигањ једну кутлачу вреле воде у којој су се кувале шпагете. Извадите бели лук и тимијан, па додајте процеђене шпагете. Затим сипајте сос од цвекле и фета сира. Промешајте да се све сједини и служите.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.