Tradicionalno jelo italijanske kuhinje. Ukusna i sočna testenina sa fantastičnim ukusom slanine i parmezana. Jednostavan i brz ručak na vašem stolu za 30 minuta.
Sastojci:
- pakovanje špageta
- 3 kašike ulja
- 350 grama slanine
- 1 čen belog luka
- so i biber, peršunov list
- 30 grama parmezana
- 2 žumanceta
- 6 kašika pavlake
Priprema:
Ubacite špagete u proključalu vodu.
Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju i ubacite iseckanu slaninu na kockice, a zatim je pobiberite.
Iseckajte beli luk na listiće i dodajte slanini.
U posudi u kojoj ste izdvojili žumanca dodajte narendan parmezan i pavlaku.
Sve to sjedinite i dodajte malo vode i ponovo promešajte.
Uzmite oko 10 kašika vode u kojoj se kuvaju špagete i stavite u tiganj sa slaninom i belim lukom.
Kada špagete budu kuvane, procedite ih i dodajte u tiganj sa sastojcima.
Sve to dobro izmešajte, dodajte smesu sa žumancima, pa ponovo promešajte.
Kratko kuvajte i špagete su gotove.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.