Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Паста „четири годишња доба“

За данашњи ручак предлажемо да направите тестенину „четири годишња доба“.

Састојци:
  • 250 грама тестенине
  • 100 грама шунке
  • 100 грама сира
  • 150 грама гауде
  • 4 јаја
  • 150 милилитра неутралне павлаке за кување
  • 1 кашичица сувог зачина
  • сусам и лан
Припрема:

Тестенину скувајте у сланој води према упутству на паковању. Ако правите у једном већем плеху, сипајте половину тестенине. Ако правите неколико мањих, онда поређајте тако да имате по два сипа за сваки плех. Преко тестенине ставите сецкану шунку, измрвљени качкаваљ, рендани сир, па ставите још један ред тестенине. За прелив умутити јаја и суве зачине. Додајте неутралну крему. Прелити, па посути ренданом гаудом, сусамом и ланом. Пеците тестенину на 200 степени око 40 минута. На пола печења је најбоље прекрити алуминијумском фолијом.

Пријатно!

Да ли је швајцарски сир пун рупа да миш лакше уђе у њега?

 

Преузмите андроид апликацију.