Prve špargle se već mogu naći u prirodi, u prodavnicama i na pijacama, a ovo mesnato povrće se često naziva carskim povrćem. Osim što su ukusni, oni su prava riznica hranljivih materija.
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 grama špargle
- maslac seckani
- vlasac
- parmezan
Priprema:
Operite špargle i iseckajte ih ili narežite po želji. Zatim ih kuvajte na pari oko pet minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu istopite puter u malom tiganju, a u činiji sa strane umutite jaja. Po želji možete na puteru lagano prodinstati luk ili mladi luk. Skuvane špargle prebacite u tiganj, a zatim ih prekrijte jajima i pržite, povremeno mešajući. Pecite jaja po želji – kraće ako volite nešto mekša jaja, ili duže ako volite zlatno-braon jaja. Prebacite u tanjir i pospite parmezanom i vlascem. Po želji poslužite uz salatu ili, na primer, svež sir.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.