Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Omlet sa šparglama

Prve špargle se već mogu naći u prirodi, u prodavnicama i na pijacama, a ovo mesnato povrće se često naziva carskim povrćem. Osim što su ukusni, oni su prava riznica hranljivih materija.
Foto: Pixabay/mhburton
Sastojci:
  • 4 jaja
  • 100 grama špargle
  • maslac seckani
  • vlasac
  • parmezan
Priprema:

Operite špargle i iseckajte ih ili narežite po želji. Zatim ih kuvajte na pari oko pet minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu istopite puter u malom tiganju, a u činiji sa strane umutite jaja. Po želji možete na puteru lagano prodinstati luk ili mladi luk. Skuvane špargle prebacite u tiganj, a zatim ih prekrijte jajima i pržite, povremeno mešajući. Pecite jaja po želji – kraće ako volite nešto mekša jaja, ili duže ako volite zlatno-braon jaja. Prebacite u tanjir i pospite parmezanom i vlascem. Po želji poslužite uz salatu ili, na primer, svež sir. 

Prijatno!

Odličan recept kako pravilno kuvati testeninu

Preuzmite android aplikaciju.