Svoje goste ove praznične sezone možete iznenaditi neodoljivim pićem koje će ih sigurno oduševiti, božićnim punčom. Ovo piće ima dugu tradiciju, mnogi Evropljani uživaju još od 17. veka. Raskošna kombinacija žestokih pića, sokova i začina postala je sinonim za praznična druženja. Ovih praznika možete probati kombinaciju sa džinom i biljnim likerom, ali i mnogo začina koji zajedno stvaraju fantastičnu kombinaciju ukusa.
Sastojci:
- 200 grama malina
- 750 mililitara proseka
- 1 litar soka od jabuke
- 250 mililitara džina
- 50 mililitara biljnog likera (Jagermeister ili Pelinkovac)
- 1 kašičica đumbira, sitno iseckanog
- 3 grančice svežeg ruzmarina
- 1 narezana mandarina
Priprema:
Maline treba da budu hladne, pa ih izvadite iz zamrzivača neposredno pred pravljenje punča.
Ohladite proseko i sok od jabuke u frižideru.
Za pripremu punča dovoljno je samo deset minuta, pa pripremu treba početi malo pre serviranja.
Stavite smrznute maline i led u veliku činiju za punč (veličine 2-3 litra), a zatim dodajte sve sastojke. Isecite mandarinu na kolutiće.
Lagano promešajte da se sve sjedini, pa poslužite.
Uživajte!
Preuzmite androidaplikaciju.