Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Новогодишњи пунч

Своје госте ове празничне сезоне можете изненадити неодољивим пићем које ће их сигурно одушевити, божићним пунчом. Ово пиће има дугу традицију, многи Европљани уживају још од 17. века. Раскошна комбинација жестоких пића, сокова и зачина постала је синоним за празнична дружења. Ових празника можете пробати комбинацију са џином и биљним ликером, али и много зачина који заједно стварају фантастичну комбинацију укуса.
Фото: Einladung_zum_Essen
Састојци:
  • 200 грама малина
  • 750 милилитара просека
  • 1 литар сока од јабуке
  • 250 милилитара џина
  • 50 милилитара биљног ликера (Јагермеистер или Пелинковац)
  • 1 кашичица ђумбира, ситно исецканог
  • 3 гранчице свежег рузмарина
  • 1 нарезана мандарина
Припрема:

Малине треба да буду хладне, па их извадите из замрзивача непосредно пред прављење пунча.
Охладите просеко и сок од јабуке у фрижидеру.
За припрему пунча довољно је само десет минута, па припрему треба почети мало пре сервирања.
Ставите смрзнуте малине и лед у велику чинију за пунч (величине 2-3 литра), а затим додајте све састојке. Исеците мандарину на колутиће.
Лагано промешајте да се све сједини, па послужите.

Уживајте!

Recept dana: Stollen – Nemački božićni hleb

Преузмите андроид апликацију.