Mirisni medenjaci su neizostavni deo svake praznične trpeze. Ovi tradicionalni kolačići se vrlo lako prave, a vaši mališani mogu vam pomoći da ih pripremite.
Sastojci:
- 1 jaje
- 2 žumanceta
- 250 grama šećera
- 2 kašike meda
- 250 grama brašna
- cimeta po ukusu
- malo sode bikarbone
Sastojci za glazuru:
- 1 belance
- 250 grama šećera u prahu
- 1 kašikica soka od limun
Priprema:
Penasto umutite jaja sa žumancima, pa dodajte šećer i med. Uz stalno mućenje polako dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Mutite dok se ne dobije ujednačena glatka masa. Testo prebacite na površinu posutu brašnom, premesite i testo rastanjite na debljinu oko pola centimetra. Koristeći novogodišnje modle isecite u testu medenjake željenog oblika. Poređajte medenjake na pleh obložen papirom za pečenje. Zagrejte rernu na 180°stepeni i pecite medenjake dok ne porumene. Kada se medenjaci ohlade napraviti glazuru za ukrašavanje. Umutite belance polako dodajući šećer u prahu. Kada smesa bude gusta dodajte kašiku soka od limuna. Ovu smesu podelite na onoliko delova koliko imate boja za kolače. U smesu dodajte prehrambene boje, sipajte u špric za ukrašavanje i ukrašavajte medenjake po želji.
Prijatno!
Dečje teorije o tome kako Deda Mraz stigne da podeli tolike poklone
Preuzmite androidaplikaciju.