Ljubitelji testenina uvek su u potrazi za novom kombinacijom ukusa, a ukusna kombinacija piletine i limuna ima upravo ono što je potrebno da postane jelo koje ćete iznova uživati u pripremanju. Pored toga što uz ovu pastu možete zaboraviti na mnoga jela, velika prednost je i to što će biti gotova za manje od pola sata. Uz sve to, potrebni su vam samo pileća prsa, jedan limun i porcija testenine po želji i par začina da biste imali jelo za prste pred sobom.
Sastojci:
- 400 grama testenine
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¾ kašike soli
- 1 kašičica limunove kore
- 2 ½ kašike limunovog soka
- ¼ kašike mlevenog crnog bibera
- 2 kašike seckane piletine na žaru
- seckani svež bosiljak
Priprema:
Pržite komade piletine u velikom loncu ili tiganju do zlatne boje. Zatim ih izvadite u činiju i dodajte vodu, so i testeninu u isto ulje. Pustite da provri, a zatim kuvajte, bez poklopca, na srednje jakoj vatri, često mešajući, dok testenina ne omekša i dok se većina tečnosti ne upije. Umešajte limunovu koricu, limunov sok, biber i komade prethodno pržene piletine. Po želji poslužite ukrašeno bosiljkom ili ovu aromatičnu biljku koristite kao začin u jelu tako što ćete je sitno iseckati i umešati.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.