Nemačke palačinke su ukusan, lak recept za doručak ili večeru koji svi vole, a posebno deca. Lako se prave, još lakše pojedu.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje brašna
- 2 kašikice ekstrakta od vanile
- 1 kašičica šećera
Za preliv:
- 2 kašike džema od jagoda
- 2 kašike bobičastog voća
- 1 limun – sok
Priprema:
Mikserom umutite jaja. Dodajte mleko, promešajte, dodajte brašno i na kraju ekstrakt od vanile. Silikonski pleh za mafine napunite do 1/3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Za preliv na tihoj vatri sjedinite voće i slatko od jagoda. Nacedite sok od jednog limuna i mešajte par minuta. Pečene palačinke izvadite iz kalupa i na svaku pojedinačno dodajte po kašičicu preliva. Ova smesa dovoljna je za 12 nemačkih palačinaka.
Prijatno!
Pijete kafu svako jutro? Dodajte ova dva začina i iskoristite priliku da ubrzate metabolizam
Preuzmite android aplikaciju.