Pravljenje kiselog testa je pravi kulinarski izazov, ali uz dobar recept to je sasvim jednostavan zadatak. Volimo rolnice u raznim varijantama i savršen su izbor za druženja sa prijateljima i porodicom.
Sastojci:
- 10 graam instant kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica brašna
- 200 mililitara toplog mleka
- 1 jaje
- 50 mililitara ulja
- 1 kašičica soli
- 1 paket praška za pecivo
- 400 grama glatkog brašna
- 1 žumance
- 1 kašika masti (može se koristiti puter ili ulje)
- susam
Priprema:
U manju činiju stavite kvasac, 50 mililitara toplog mleka, šećer i jednu kašiku brašna. Pokrijte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira. U veću činiju stavite polovinu brašna, umućeno jaje, ulje i prašak za pecivo. Sve dobro izmešati, pa dodati ostatak mleka i aktivirani kvasac. Postepeno dodajte ostatak brašna i umesite glatko testo. Ostavite na stranu oko pola sata da se testo odmori. Testo podeliti na četiri jednaka dela, a zatim svaki deo na još četiri dela, da dobijete 16 jednakih loptica. Svaku lopticu razvucite oklagijom, jedan deo isecite, drugi punite sirom i uvijte u rolat. Premazati mešavinom žumanca i masti (ulje ili puter) i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.