Plazma-mak torta sjajna je ideja kada vam treba nešto brzinski slatko, bez da uprljate puno suđa, pa čak ni mikser.
Sastojci:
- 200 grama mlevenog maka
- 150 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600 mililitra mleka
- 150 grama putera
- 350 grama mlevene plazme
- 150 grama mlečne ili bele čokolade
- 70 mililitra slatke pavlake
Priprema:
U manju šerpu stavite mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko da napravite fil. Povremeno mešajte i kada se smesa zgusne (posle 10-ak minuta), u vrelu smesu dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Zatim dodajte mlevenu plazmu u smešu i takođe umešajte. Dobijenu smesu umotajte u kalup i stavite u frižider. Za ganaš u manju šerpu stavite čokoladu i slatku pavlaku, promešajte i držite na vatri dok se ne sjedine. Ovaj korak se takođe može uraditi u mikrotalasnoj pećnici. Gotov ganaš premažite preko torte, ukrasite po želji i ostavite u frižideru da se stegne.
Prijatno!
Koliko soli bi trebalo da unosemo na dnevnom nivou: Vodite računa da ne pređete granicu
Preuzmite android aplikaciju.