Pečene, punjene i začinjene palačinke.
Sastojci:
- 2 jaja
- 3 decilitra vode
- 180 grama brašna
- 1 glavica crnog luka
- 400 grama mlevene govedine
- pola crvene i pola zelene paprike
- 2 čena belog luka
- 120 grama sira
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 decilitar ulja
- mešavina začina
Priprema:
U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, brašno i vodu, posoliti i dobro izmešati da se dobije kompaktna masa. Od te mase ispeći osam palačinki. Crni i beli luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dodavanje vode dok meso ne omekša. Na kraju dinstanja dodati crvenu papriku i začine po ukusu. Na svaku palačinku stavite po kašiku mesnog fila, pospite sa malo sira, pa urolajte. U podmazan pleh poređajte 4 palačinke i prelijte ih polovinom pripremljenog preliva. Na vrh stavite ostale palačinke i prelijte ih ostatkom preliva. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.
Fil:
- 80 grama margarina
- 2 kašike brašna
- 3 dcl mleka
- 20 grama parmezana
- 1 jaje
Priprema:
Otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Dodati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi, mešajući dok se ne dobije odgovarajuća gustoća (gušće od testa za palačinke). U ohlađeni sos dodajte umućeno jaje i parmezan i sve dobro izmešajte i prelijte preko palačinki.
Prijatno!
5 čudnih znakova koji otkrivaju da konzumirate previše šećera
Preuzmite android aplikaciju.