Aromatičan i veoma ukusan tart. Idealan za letnji ručak.
Sastojci:
Testo:
- 200 grama brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 decilitar mlake vode
- malo soli
Punjenje:
- 2 jaja
- 125 grama sira –
- 2 čaše kajmaka
- 150 grama blanširanog i isečenog spanaća
- 5 grama putera
- 1 kašika pesto sosa
- masline
- sušeni paradajz
- origano
- ruzmarin
- so
Priprema:
Prosejati brašno, pa dodati malo soli i suvog kvasca. Sve izmešati, pa dodati maslinovo ulje. Zamesiti meko testo postepeno dodajući mlaku vodu. Ostavite testo da odmara dok se priprema fil. Umutite jaja kao za kajganu. Dodajte rendani sir, tvrdi ili meki, po želji. Dodajte kajmak, zatim spanać koji ste prethodno blanširali i sitno iseckajte. Važno je da se dobro ocedi od viška tečnosti pre spajanja sa masom. U smesu dodajte puter koji ste isekli na sitne kockice, pesto i začine. Ako vam sir nije slan, posolite po ukusu. Pripremite okrugli pleh za torte. Samo ga pospite sa malo brašna. Testo rasporedite tanko u krug tako da bude veće oko prečnika pleha. Stavite testo unutra tako da višak ide po ivicama pleha. Važno je da vam pleh bude potpuno prekriven testom, kako fil ne bi curio, jer će se u suprotnom zalepiti za tepsiju. U pripremljeno testo stavite pripremljeni fil i preko njega rasporedite sušeni paradajz i masline. Tortu pecite na najnižem nivou rerne na 180 stepeni oko 40 minuta. Poslužite toplo.
Prijatno!
3 kuhinjske namirnice koje efikasno uklanjaju toksine iz voća i povrća
Preuzmite android aplikaciju.