Омлет у коме ћете уживати.
Састојци:
- 1 плави патлиџан
- 3 кашике путера
- 1 лук
- 2 чена белог лука
- 1 парадајз
- 4 јаја
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице бибера
- 1/2 кашичице мушкатног орашчића
Припрема:
Цео патлиџан пеците на роштиљу или у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута, док не омекша. Оставите да се охлади, па огулите и исеците на мање комаде. Парадајз ољуштите и исеците на коцкице. У тигању истопите путер и пропржите ситно сецкани лук док не постане провидан. Додајте бели лук исечен на листиће и патлиџан, па динстајте још неколико минута. Затим додајте парадајз, бибер, мушкатни орашчић и со, па динстајте још пет минута. Умутите јаја, мало посолите, сипајте у тигањ и сачекајте да јаја порумене. Омлет послужите одмах са препеченим хлебом и јогуртом.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.