Када је напољу превруће за кување, најбољи оброк су раскошне салате које ће вас заситити и освежити у исто време. Користите летње поврће и мирисно биље, а за прелив дајте предност фином маслиновом уљу.
Састојци:
- 40 грама киное
- 2 конзерве туњевине
- 2 парадајза
- 2 млада лука
- 80 милилитра маслиновог уља
- 3 кашике лимуновог сока
- 1 краставац
- 3 кашике сецкане свеже нане
- 2 везе першуна
- ¼ кашичице соли
- ¼ кашичице црног бибера
Припрема:
Кувајте киноју према упутствима на паковању. Помешајте маслиново уље, лимунов сок, со и бибер у великој чинији док се добро не сједине. Умешајте кувану киноју. У међувремену исецкајте першун, краставац, парадајз, лук и нану и додајте у чинију. Додајте оцеђену туњевину. Мешајте све док се добро не сједини. Послужите на собној температури или охлађено из фрижидера.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.