Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мало другачије ћуфте у парадајз сосу

Мало другачији, али један од лакших начина за прављење ћуфта у парадајз сосу.
Фото: Pixabay/rusticusa
Састојци:
  • 300 г мешаног млевеног меса
  • 1 јаје
  • шоља  пиринча
  • со
  • бибер
  • суви биљни зачин
  • 4 кашике презле 
  • пола малог лука
  • 1 чен белог лука
  • 3-4 кашике парадајз соса
  • 1 велика шаргарепа
  • целер
  • 1 кашика брашна
  • мало сецканог першуна
  • 1 коцка за супу од поврћа
  • 1 мала свежа црвена паприка
Припрема:

Месо посолите, побиберите и додајте мало сувих зачина. Пиринач добро оперите и додајте месо. У месо додајте и јаје, презле и ситно сецкани црни лук. Смесу добро измешајте и формирајте мало веће ћуфте. Ставите лонац са водом на шпорет и мало посолите. Ставите ћуфте у воду да се кувају око 15 минута. У другу шерпу ставите мало маслиновог уља и додајте бибер, целер, бели лук и шаргарепу коју сте исецкали на мало веће комаде. Све динстајте око пет минута. Додајте зачине и кашику брашна. На крају додајте парадајз пире и полако извадите ћуфте из воде и ставите у сос. Кувајте још пет до 10 минута. На крају посути сецканим першуном.

Пријатно!

Zašto je cink važan mineral i koji su neželjeni efekti ako preterate sa konzumiranjem?

 

Преузмите андроид апликацију.