Мало другачији, али један од лакших начина за прављење ћуфта у парадајз сосу.
Састојци:
- 300 г мешаног млевеног меса
- 1 јаје
- шоља пиринча
- со
- бибер
- суви биљни зачин
- 4 кашике презле
- пола малог лука
- 1 чен белог лука
- 3-4 кашике парадајз соса
- 1 велика шаргарепа
- целер
- 1 кашика брашна
- мало сецканог першуна
- 1 коцка за супу од поврћа
- 1 мала свежа црвена паприка
Припрема:
Месо посолите, побиберите и додајте мало сувих зачина. Пиринач добро оперите и додајте месо. У месо додајте и јаје, презле и ситно сецкани црни лук. Смесу добро измешајте и формирајте мало веће ћуфте. Ставите лонац са водом на шпорет и мало посолите. Ставите ћуфте у воду да се кувају око 15 минута. У другу шерпу ставите мало маслиновог уља и додајте бибер, целер, бели лук и шаргарепу коју сте исецкали на мало веће комаде. Све динстајте око пет минута. Додајте зачине и кашику брашна. На крају додајте парадајз пире и полако извадите ћуфте из воде и ставите у сос. Кувајте још пет до 10 минута. На крају посути сецканим першуном.
Пријатно!
Zašto je cink važan mineral i koji su neželjeni efekti ako preterate sa konzumiranjem?
Преузмите андроид апликацију.