Они који су правили магичну торту кажу да се чаролија дешава када се тесто у рерни одвоји на три слоја, захваљујући прилично ниској температури од 160 степени.
Састојци:
- 4 јаја (одвојити жуманца од беланаца)
- 3/4 шоље шећера
- парче путера, отопљеног
- 3/4 шоље вишенаменског брашна
- 2 шоље млека
- шећер у праху
Припрема:
Загрејте рерну на 16o степени и обложите калуп за торту папиром за печење. Разбијте јаја у чинију и пажљиво одвојите жуманца од беланаца. Пошто су редослед и припрема састојака пресудни за успех, обавезно одвојите жуманца од беланца, пазећи да у беланцу нема комадића жуманца, а затим их истуците у чисту и суву чинију (најбоље метал). Када мешате беланца у тесто, немојте превише мешати, у ствари, беланац би требало да учини тесто грудастим. Оставите посуду са жуманцима на страну. У чинију са беланцима додајте шећер и мешајте док смеса не постане светло розе, око један минут. Додајте екстракт ваниле и отопљени путер и мешајте док се добро не сједине, око 30 секунди до 1 минута. Додајте брашно и мешајте док се не сједини. Постепено додајте млеко, по четвртину шоље, и мешајте смесу сваки пут након додавања млека. Оставите смешу на страну. Узмите беланца и умутите их миксером у чврст снег. Нежно умешајте беланца у смесу, трећину по једну, док се не сједине. Пазите да не изгубите прозрачност беланаца. Тесто треба да буде танко, али са неколико грудвица. Сипајте тесто у припремљени калуп за торту. Пеците док врх не порумени и колач се стегне и више се не тресе када лагано протресете тепсију, око 40 до 50 минута. Када се колач охлади, извадите га из калупа и по врху поспите шећером у праху. Исеците на комаде и послужите са шлагом или по жељи свежим воћем.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.