Ovo testo možete koristiti za pripremu svih vrsta peciva, a može da stoji i do pet dana.
Sastojci:
- 1 kilogram brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 1 kašika soli
- 200 mililitara jogurta
- 3 kašike ulja
- 400 mililitara mleka
- 2 kašike šećera
- 1 svež kvasac ili dve kesice suvog kvasca
Priprema:
Zagrejte mleko i šećer i dodajte kvasac. Promešati i ostaviti na stranu da smesa naraste. U drugu, veću činiju, stavite sve ostale sastojke i dodajte mešavinu mleka, šećera i kvasca. Zamesiti glatko testo na pobrašnjenoj površini. Važno je da vaše testo ostane mekano. Kada ste ga promešali, prelijte ga uljem i stavite u posudu sa poklopcem. Čuvajte posudu u frižideru i koristite po potrebi. Pre svake upotrebe, testo se prvo mora izmešati i ostaviti kratko vreme na sobnoj temperaturi, a zatim razvući u željeni oblik.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.