Torta od sladoleda i keksa je letnji desert koji će vam se svideti. Osim što vam je, uz sladoled i keks, potreban samo još jedan sastojak, ovaj ukusni hladni desert pravi se bez upotrebe rerne. Gotova je za 15 minuta, a sve što je potrebno za pripremu je hlađenje u zamrzivaču.
Sastojci:
- 250 grama keksa
- 3 kašike rastopljenog putera
- 1,5 litara malo otopljenog sladoleda (ukus po želji)
- 100 grama bobica po izboru
Priprema:
Stavite 10 keksa u blender za hranu i obradite ih do sitnih mrvica. Dodajte puter i mešajte u procesoru dok ne dobijete jednoličnu smesu. Keks možete i zgnječiti oklagijom. Sipajte mešavinu keksa i putera u posudu za pečenje sa dnom koji se može ukloniti. Čvrsto pritisnite koru na dno posude. Na koru poređati osam celih keksa. Sipajte sladoled na kekse i gumenom lopaticom nežno rasporedite po celoj površini. Zatim voće rasporedite preko sladoleda. Ostavite tortu u zamrzivaču najmanje 8 sati, ili dok ne postane čvrsta. Da biste bezbedno izvadili tortu iz kalupa, provucite krpu ili sunđer natopljen toplom vodom duž spoljne ivice pleha. Podignite dno pleha zajedno sa tortom, stavite na tanjir za serviranje i isecite na komade.
Prijatno!
Šta se može dogoditi našem organizmu ako svakog dana jedemo sladoled?
Preuzmite android aplikaciju.