Ako niste ljubitelj klasičnih viršli, izbegavajte prerađenu hranu ili jednostavno želite malo promene, ovo je pravi recept za vas. Donosimo vam recept za hot dog u kom je glavna zvezda šargarepa.
Sastojci:
- 5-6 šargarepa srednje veličine
- 400 mililitara biljnog temeljca
- 50 mililitara jabukovog sirćeta
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike javorovog sirupa
- 1 kašika tečnog dima
- 1 kašičica dimljene paprike u prahu
- 1-2 čena belog luka
- ¼ kašičice crnog bibera
Priprema:
Operite i očistite šargarepu. Svežu šargarepu oblikujte tako da liči na viršle. U šerpu sipajte povrtni temeljac, jabukovo sirće, soja sos, javorov sirup, tečni dim, dimljenu papriku u prahu, beli luk i biber. Umesto javorovog sirupa možete dodati i med. Zagrejte marinadu na umerenoj temperaturi i u nju uronite šargarepu. Sve zajedno kuvajte desetak minuta, dok šargarepa ne omekša. Dok se šargarepa hladi, uključite roštilj ili pecite u tiganju. Izvadite šargarepu iz marinade, premažite je biljnim uljem po želji i pecite po tri do pet minuta sa svake strane dok ne budu termički obrađene do kraja i bez tragova roštilja. Lažne viršle ubacite u hlebčiće i kombinujte sa sosovima po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.