Ако нисте љубитељ класичних виршли, избегавајте прерађену храну или једноставно желите мало промене, ово је прави рецепт за вас. Доносимо вам рецепт за хот дог у ком је главна звезда шаргарепа.
Састојци:
- 5-6 шаргарепа средње величине
- 400 милилитара биљног темељца
- 50 милилитара јабуковог сирћета
- 3 кашике соја соса
- 2 кашике јаворовог сирупа
- 1 кашика течног дима
- 1 кашичица димљене паприке у праху
- 1-2 чена белог лука
- ¼ кашичице црног бибера
Припрема:
Оперите и очистите шаргарепу. Свежу шаргарепу обликујте тако да личи на виршле. У шерпу сипајте повртни темељац, јабуково сирће, соја сос, јаворов сируп, течни дим, димљену паприку у праху, бели лук и бибер. Уместо јаворовог сирупа можете додати и мед. Загрејте маринаду на умереној температури и у њу уроните шаргарепу. Све заједно кувајте десетак минута, док шаргарепа не омекша. Док се шаргарепа хлади, укључите роштиљ или пеците у тигању. Извадите шаргарепу из маринаде, премажите је биљним уљем по жељи и пеците по три до пет минута са сваке стране док не буду термички обрађене до краја и без трагова роштиља. Лажне виршле убаците у хлебчиће и комбинујте са сосовима по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.