Рецепт за све љубитеље чоколадних посластица.
Састојци:
- 200 грама чоколаде
- 120 грама путера
- 4 јаја
- 100 грама шећера
- 1 ванилин шећер
- 80 грама брашна
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. Отопите путер и склоните са шпорета. Додајте чоколаду у отпљени путер изломљену на коцкице и вратите на шпорет да се истопи, повремено мешајући. Када се чоколада отопи, склоните је са шпорета да се мало охлади док припремате остатак смесе. Умутите јаја и шећер у чинији док не постану пенасти. Додајте мешавину путера и чоколаде и промешајте. На крају умешајте брашно. Тесто поделите у калуп за мафине и пеците тачно 11 минута, не више. Извадите из рерне и пажљиво извадите из калупа. И даље ће изгледати мекано, али су готови. Послужите одмах уз сладолед, шлаг или јагоде.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.