Donosimo vam klasičan recept za kuvano vino, savršen za hladne zimske večeri.
Sastojci:
- 1 boca crnog vina (suvo ili polusuvo)
- 1 pomorandža (narezana na kriške)
- 1 limun (narezan na kriške)
- 3-4 štapića cimeta
- 5-6 karanfilića
- 2-3 zrna zvezdastog anisa (opciono)
- 3-4 kašike šećera (po ukusu)
- 1 kašika meda (opciono)
- prstohvat muškatnog oraščića
- 60 ml rakije ili likera (opciono, npr. rum ili Grand Marnier)
Sastojci:
Sipajte vino u veliki lonac i dodajte kriške narandže i limuna. Dodajte cimet, karanfilić, anis, šećer, med i muškatni oraščić. Zagrejte na laganoj vatri, ali pazite da vino ne proključa (temperaturu držite ispod tačke ključanja). Mešajte dok se šećer ne rastvori i vino zagreje (oko 10-15 minuta). Po želji dodajte rakiju ili liker za dodatni ukus. Kuvano vino procedite i poslužite u toplim šoljama ili čašama, ukrašeno kriškom pomorandže ili štapićem cimeta.
Živeli!
Šta su dobre masti i gde mogu da se nađu? Neophodne su za zdravlje
Preuzmite android aplikaciju.