Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Куглоф са циметом

Ни један колач као куглоф не допушта толико маште и креативности. Буквално све што имате у кући можете да искористите и ставите у калуп за куфлог,  добићете невероватно укусан и богат колач.
Фото: Pixabay/Kranich17
Састојци:
  • 400 г брашна
  • 1 коцкица квасца
  • мало соли
  • 3 јајета
  • 200 грама шећера
  • 150 милилитара топлог млека
  • 200 грама путер
  • 2 жуманца
  • 2 кесице цимета
  • уље за подмазивање калупа
  • шећер у праху за посипање
Припрема:

Замесити тесто од брашна, квасца, мало соли, јаја, 1 кашике шећера и млека. Оставити на топлом месту око 45 минута, да нарасте. Умутити 175 грама маслаца, жуманца и 100 грама шећера, па умешати у тесто. Оставити да нарасте још 30 минута. Поделити масу на два дела. Помешати цимет и остатак шећера и додати у половину теста. Калуп за куглоф науљити. Разваљати жуто тесто, па преко њега браон и уваљати у ролат. Ставити га у калуп за куглоф и оставити на топлом месту да још једном нарасте око 30 мин.

Загрејати рерну на 200 степени. Преостали маслац исецкати и поређати преко теста.

Пећи куглоф око сат времена. Кад се охлади посути га прах шећером.

Пријатно!

Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500

Преузмите андроид апликацију.