Ни један колач као куглоф не допушта толико маште и креативности. Буквално све што имате у кући можете да искористите и ставите у калуп за куфлог, добићете невероватно укусан и богат колач.
Састојци:
- 400 г брашна
- 1 коцкица квасца
- мало соли
- 3 јајета
- 200 грама шећера
- 150 милилитара топлог млека
- 200 грама путер
- 2 жуманца
- 2 кесице цимета
- уље за подмазивање калупа
- шећер у праху за посипање
Припрема:
Замесити тесто од брашна, квасца, мало соли, јаја, 1 кашике шећера и млека. Оставити на топлом месту око 45 минута, да нарасте. Умутити 175 грама маслаца, жуманца и 100 грама шећера, па умешати у тесто. Оставити да нарасте још 30 минута. Поделити масу на два дела. Помешати цимет и остатак шећера и додати у половину теста. Калуп за куглоф науљити. Разваљати жуто тесто, па преко њега браон и уваљати у ролат. Ставити га у калуп за куглоф и оставити на топлом месту да још једном нарасте око 30 мин.
Загрејати рерну на 200 степени. Преостали маслац исецкати и поређати преко теста.
Пећи куглоф око сат времена. Кад се охлади посути га прах шећером.
Пријатно!
Koja je vrsta brašna najbolja za određena testa: Po čemu se razlikuju tip 400 i 500
Преузмите андроид апликацију.