Da salata od krompira bude sočnija, poslužite se trikom vrsnih kuvara i prelijte je supom od povrća ili mesa, a za hrskavost i svežinu ne zaboravite sastojke poput rotkvica i kiselih krastavaca.
Sastojci:
- 1 kilogram krompira
- 5 rotkvica
- 5 srednjih kiselih krastavaca
- 1 kašika limunovog soka
- 1 glavica luka srednje veličine
- 250 mililitara supe
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika kreme
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- nekoliko grančica svežeg peršuna
Priprema krompir salate:
Krompir operite i stavite cele u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte u ljusci oko 30 minuta. Kada je krompir skuvan, stavite ga u hladnu vodu, ostavite da se malo ohladi da bi se lakše ogulio i isekao, pa ga ogulite i isecite na kriške jednake debljine. Očistite i iseckajte luk, dodajte ga u krompir i pažljivo promešajte. U toplu supu dodati senf, sirće, ulje, so, biber, sve dobro promešati i preliti preko krompira, lagano protresti posudu i ostaviti salatu da odstoji najmanje sat vremena da se sve arome upije. Kada se salata ohladi na sobnu temperaturu, posolite i pobiberite po potrebi, dodajte sitno iseckane krastavce, kriške rotkvice i kašiku kajmaka, promešajte i stavite u frižider. Pre serviranja po želji posuti peršunom.
Prijatno!
5 efikasnih vežbi za mršavljenje: Najbolje rezultate daje jutarnji trening
Preuzmite android aplikaciju.