Meke kiflice u kojima ćete uživati.
Sastojci:
- 200 grama pire krompira
- 300 grama brašna
- 100 mililitara toplog mleka
- 1 kesica instant kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašika soli
- 5 kašika rastopljenog putera
- 200 grama krem sira
- 100 grama šunke
- 100 grama sira
Priprema:
Skuvati tri velika krompira, izgnječiti, dodati malo mleka i putera i pripremiti pire po želji. U ohlađeni pire dodajte brašno, kašiku šećera, toplo mleko pomešano sa otopljenim puterom, suvi kvasac i so. Mesiti rukama i po potrebi dodati još malo brašna. Nemojte dodavati previše brašna jer testo treba da ostane lepljivo. Pokrijte testo krpom i ostavite sa strane oko 45 minuta da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil. Sir i šunku iseckajte i pomešajte sa krem sirom ili sirnim namazom. Nakon 45 minuta, promešajte testo. Nemojte dodavati više brašna. Testo podeliti na dve jednake loptice, svaku razvaljati u krug i iseći na osam trouglova. Na širi deo trougla dodajte kašiku fila, urolajte i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Po želji kiflice premažite mešavinom putera i začinskog bilja Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.