Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крокети од пире кромпира

Румени и хрскави крокети су веома укусно предјело, или прилог главном јелу од меса. Имају хрскаву корицу споља, а изнутра су мекани и кремасти, баш као и сваки пире кромпир.
Фото: Pixabay/andreinanacca
Састојци:
  • 700 грама кромпира
  • 150 грама брашна
  • 40 грама меканог маргарина
  • 1 кашика биљног зачина
  • 2 жуманцета
  • 100 грама качкаваља
  • 2 јајета
  • 200 грама брашна
  • 200 грама презли
Припрема:

Кромпир скувати, заједно са љуском. Куван кромпир охладити, ољуштити и изгњечити (као за пире кромпир). У изгњечен кромпир додати кашику зачина, брашно, омекшали маргарин и два жуманцета. Умесити тесто. По потреби додати још брашна. Тесто ће по мало да се лепи за руке, тако да вам брашно увек буде при руци.
Качкаваљ исећи на тање штапиће. Узимати кашиком (коју треба пре сваке употребе умакати у уље) тесто и стављати га на побрашњену руку. Мало га распљескати и ставити по штапић качкаваља. Уз помоћ брашна формирати крокете.
За поховање, у један тањир умутити јаја, у други ставити брашно а у трећи ставити презле. Крокете (када се сви формирају) прво уваљати у брашно, па у јаја и на крају у презле.

Пржити их у дубоком уљу, на средњој температури. Пржене крокете, када порумене, вадити на кухињски папир, да би папир упио вишак масноће.

Послужити топло, уз прилог по жељи.

Пријатно!

Nemojte da bacate vodu od krompira, iskoristite je da poboljšate ukus jelima

Преузмите андроид апликацију.